Webinar: Voeding & Duurzame Zorg

Hoe kan voeding bijdragen aan betere gezondheid en welzijn in de zorg-?

Een gezond voedingsaanbod in zorginstellingen draagt bij aan de gezondheid van zowel patiënten, bezoekers en medewerkers. Gezonde voeding verhoogt de kwaliteit van leven en kan een belangrijke rol spelen in de eigen regie van patiënten en cliënten. Gezonde voeding kan ook ziekte voorkomen of herstel bespoedigen.

Het RIVM en de Green Deal Duurzame Zorg organiseerden een ‘Webinar Special’ over Voeding & Duurzame Zorg op 17 februari 2022.

Dit is de achtste webinar van de reeks die georganiseerd wordt door de Green Deal Duurzame Zorg. In deze reeks zoeken we verdieping en praktische handvatten rondom het verduurzamen van de zorg. 

Wil je weten hoe je in jouw zorginstelling voeding op de kaart kan zetten? En ben je op zoek naar meer informatie en praktijkvoorbeelden? Kijk dan hier de webinar terug!

Hierin hoor je van Marianne Nijnuis,  ervaringsdeskundige, arts én bestuurslid van het platform Patiënt en Voeding. Als ervaringsdeskundige zal Marianne vertellen over hoe belangrijk voeding is voor patiënten en cliënten en hoe voeding in zorginstellingen positief kan bijdragen voor patiënten.

Ook vertelt Rudi Crabbé, de oprichter van de stichting Eten+Welzijn, over zijn ervaring in het ondersteunen van zorgorganisaties rondom gezonde en duurzame voeding in de zorg. Ook normeringen, tools en problemen waar zorginstellingen tegenaan lopen komen voorbij.

Leo Groenendaal, bestuurder bij Stichting Mennistenerf Pennemes Combinatie (MPC), bespreekt de voedingsvisie bij MPC en hoe zij specifiek samenwerken met de boer in de regio om te zorgen voor gezonde en duurzame voeding.

Als laatste is er een paneldiscussie waarin Marianne Nijnuis, Rudi Crabbé en Leo Groenendaal vragen van de deelnemers aan het webinar beantwoorden. Ook zal Menrike Menkveld (projectleider Goede Zorg Proef Je bij Alliantie Voeding in de Zorg) aansluiten bij het panel. Wat wil jij weten om aan de slag te kunnen met het thema Voeding & Duurzame Zorg in jouw zorginstelling? 

Geïntresseerd geraakt? De gehele webinar is via deze link te bekijken. De slides van de presentaties zijn hier te vinden. Voor aanvullende informatie over het onderzoek van Pennemes over Duurzame Voeding, klik hier!