Webinar: Verduurzaming door groene zorginkoop

Benieuwd hoe je de zorg kunt verduurzamen met zorginkoop? Laat je informeren en inspireren door zorgverzekeraars Menzis en VGZ, onderzoeksbureau Gupta Strategists en een zorgaanbieder.

Informatie over het webinar "Vergroening door groene zorginkoop"

De Green Deal Duurzame Zorg organiseerde op dinsdag 5 juli 2022 de webinar ‘Verduurzaming door groene zorginkoop’. Kijk hier de hele webinar terug.

Tijdens de online sessie:

  • Vertelde Niels Hagenaars van onderzoeksbureau Gupta Strategist hoe het staat met verduurzaming in het zorgveld en hoe de verduurzaming kan worden versneld. Lees hier zijn presentatie terug.
  • Gingen we in gesprek met duurzaamheidsexperts Jolanda Schreuder van Menzis en Esther Willems van coöperatie VGZ. Zij vertelden over de verduurzamingsstrategie van hun zorgverzekeraar. Waar komt dat overeen, waar verschilt het en waar trekken ze samen op?
  • Vond een gesprek plaats tussen duurzaamheidscoordinator Jan van Houwelingen en zorginkoper Anouk Jurgens. Wat betekent het duurzaamheidsbeleid van de zorgverzekeraar in de praktijk? Welke tips en tricks zijn er om duurzaamheid mee te nemen in het inkoopproces? En waar kan samenwerking ons verder brengen?

Tijdens de Q&A was er ruimte om vragen te stellen aan de sprekers.