Webinar: Uit die auto! Meer vitaliteit en minder uitstoot in de zorg’

Bijna dertig procent (!) van de CO2-uitstoot van zorgorganisaties komt door reisbewegingen met de auto. Daarom stimuleren steeds meer zorgorganisaties hun patiënten, bezoekers en zorgmedewerkers om de auto te vervangen voor een duurzame en gezonde keuze. Want een ritje op de fiets of met het OV is niet alleen goed voor het klimaat, maar vaak ook gezonder én goedkoper. In dit webinar stond daarom de vraag centraal: hoe krijg ik mijn zorgorganisatie in beweging?

Teruglezen

Tijdens de online sessie:

  • Vertelde huisarts en senior wetenschappelijk medewerker Iris Wichers van het Nederlands Huisartsen Genootschap over duurzame mobiliteit in de huisartspraktijk. Iris is betrokken bij de ontwikkeling van een e-draaiboek voor een groene huisartspraktijk.  Lees hier de presentatie van het Iris.
  • Deelt Celine den Boef van het Universitair Medisch Centrum Groningen hoe duurzame bereikbaarheid werd uitgerold binnen haar ziekenhuis. Celine is projectmedewerker ‘UMCG Bereikbaar’ en ‘Duurzaam UMCG’. Lees hier de presentatie van Celine.
  • Horen we ervaringen met  het duurzame mobiliteitsproces van Amarant, door Janneke van de Laak, projectmanager duurzaamheid en bouwkundig manager. Amarant levert zorg op 400 locaties aan cliënten met een beperking. Lees hier de presentatie van Janneke.
  • Meer weten over de voorgestelde normen en regelgeving? Lees hier een beknopte samenvatting.
  • Q&A:  Hierin beantwoorden we jullie vragen uit de chat die tijdens het webinar niet aan bod konden komen. In dit overzicht zijn ook de vragen opgenomen die gesteld zijn in het aanmeldformulier.