Webinar: Green Teams in de zorg

Jij werkt in een zorgorganisatie en je hebt een groen, duurzaam hart. Samen met een paar andere collega’s wil jij de organisatie in beweging zetten. Maar hoe doe je dat? De Green Deal Duurzame Zorg en MINT zorgadvies organiseerden een webinar over Green Teams in de zorg. Want hoe start je zo’n Green Team op? Wat doe je als je Raad van Bestuur (nog) wat minder groen denkt, en hoe blijf je samen aan de weg timmeren? 

Tijdens de online sessie:

•         Vertelde innovatie-coach en voormalig Gipsverbandmeester Leendert-jan Doornbos van het HagaZiekenhuis hoe hij samen met vijf collega’s een Green Team oprichtte.  Hij deelde de successen, maar ook wat je beter niet kunt doen.

•         Gaf Inge Voorhuis van De Hartekamp Groep aan op welke manier verduurzaming wordt uitgerold binnen de organisatie en welke rol het green team daarbij speelt. De Hartekamp Groep werkt voor mensen met een verstandelijke beperking. Inge is adviseur huisvesting en voorzitter van het Green Team.

•         Kregen we inzichten en praktische tips van Else de Ridder van MINT zorgadvies. Met haar ervaringen bij het opzetten en begeleiden van Green Teams in allerlei soorten zorginstellingen, is ze daar helemaal geknipt voor! 
            

Presentaties op een rij!

Kijk hier hoe de volledige webinar eruit zag! Luister naar de toelichting van de sprekers en kom nog meer informatie te weten!

Of kijk per presentatie naar de powerpointpresentaties:

- Hoe werkt een Green Team in de praktijk? Bekijk hier de presentatie van Inge Voorhuis van De Hartekamp Groep.

- Hoe zet je een Green Team op? Bekijk hier de presentatie van Leendert-jan Doornbos van het HagaZiekenhuis.

- Nog meer informatie over het opzetten en de bezigheden van een Green Team? Bekijk hier de presentatie van Else de Ridder van MINT zorgadvies.