17 februari Webinar Special RIVM: Voeding & Duurzame Zorg

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie RIVM

Het RIVM en de Green Deal Duurzame Zorg organiseren een ‘Webinar Special’ over Voeding & Duurzame Zorg op 17 februari 2022 van 15.00 tot 16.30 uur.

Webinar Special RIVM: Voeding & Duurzame Zorg

Hoe kan voeding bijdragen aan betere gezondheid en welzijn in de zorg-?

Een gezond voedingsaanbod in zorginstellingen draagt bij aan de gezondheid van zowel patiënten, bezoekers en medewerkers. Gezonde voeding verhoogt de kwaliteit van leven en kan een belangrijke rol spelen in de eigen regie van patiënten en cliënten. Gezonde voeding kan ook ziekte voorkomen of herstel bespoedigen.

Wil je weten hoe je in jouw zorginstelling voeding op de kaart kan zetten? En ben je op zoek naar meer informatie en praktijkvoorbeelden? Neem dan deel aan deze webinar special.

Programma Webinar Special

Deel I (15:00 – 15:45 uur)

·       Marianne Nijnuis is ervaringsdeskundige, arts én bestuurslid van het platform Patiënt en Voeding. Het platform zet voedsel centraal als een belangrijk middel om gezondheid te ondersteunen en onderhouden. Als ervaringsdeskundige zal Marianne vertellen over hoe belangrijk voeding is voor patiënten en cliënten en hoe voeding in zorginstellingen positief kan bijdragen voor patiënten.

·       Rudi Crabbé is oprichter van de stichting Eten+Welzijn; ze bouwen aan gezonde en duurzame zorg. Hij zet zich al jaren in om het eten en welzijn van patiënten, cliënten en burgers te verbeteren. Vanuit zijn ervaring in het ondersteunen van zorgorganisaties rondom gezonde en duurzame voeding in de zorg, vertelt Rudi over normering en tools, om aan te sluiten op de vragen waar zorginstellingen tegenaan lopen.

Deel II (15:45-16:30 uur)

·       Leo Groenendaal is bestuurder bij Stichting Mennistenerf Pennemes Combinatie (MPC), een zorginstelling in Zaandam. Hij heeft jarenlange ervaring in de gezondheidszorg en vertelt over de voedingsvisie bij MPC en hoe zij specifiek samenwerken met de boer in de regio om te zorgen voor gezonde en duurzame voeding.

·       Een paneldiscussie waarin Marianne Nijnuis, Rudi Crabbé en Leo Groenendaal vragen van de deelnemers aan het webinar beantwoorden. Wat wil jij weten om aan de slag te kunnen met het thema Voeding & Duurzame Zorg in jouw zorginstelling? In het aanmeldformulier kun je vooraf bedachte vragen al insturen maar ook tijdens het webinar is er ruimte om via de chat vragen te stellen aan de sprekers.

Voor wie: Bestuurders, managers, professionals van zorginstellingen, beleidsmakers en iedereen die meer wil weten over hoe voeding bijdraagt aan een gezonde zorgomgeving.  

Datum: Donderdag 17 februari van 15:00 tot 16:30 uur

Aanmelden: Vul dit formulier in (deelname is gratis)

Eén dag voor de webinar ontvang je per e-mail de link om in te kunnen loggen op de webinar.

Dit is de achtste webinar in een reeks die georganiseerd wordt door de Green Deal Duurzame Zorg, en de derde en laatste webinar ‘special’ in samenwerking met het RIVM met betrekking tot Pijler 4 van de Green Deal Duurzame Zorg.

Ken je iemand die geïnteresseerd is in dit thema? Stuur deze uitnodiging gerust door!

Dit is de achtste webinar van de reeks die georganiseerd wordt door de Green Deal Duurzame Zorg. In deze reeks zoeken we verdieping en praktische handvatten rondom het verduurzamen van de zorg. Je ontvangt deze mail omdat je bij een eerder online event hebt aangevinkt in de toekomst benaderd te willen worden voor activiteiten van het Programma Duurzame Zorg. Wil je voor de volgende webinars en andere activiteiten van Duurzame Zorg geen mails meer van ons ontvangen? Stuur dan een reply op deze mail en voeg aan het onderwerp ‘afmelding verzendlijst’ toe.