05 juli Verduurzaming door groene zorginkoop

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Digitaal

Benieuwd hoe je de zorg kunt verduurzamen met zorginkoop? Laat je informeren en inspireren door zorgverzekeraars Menzis en VGZ, onderzoeksbureau Gupta Strategists en een zorgaanbieder.

Informatie over het webinar "Vergroening door groene zorginkoop"

De Green Deal Duurzame Zorg organiseert op dinsdag 5 juli de webinar ‘Verduurzaming door groene zorginkoop’.

Tijdens de online sessie:

  • Vertelt Niels Hagenaars van onderzoeksbureau Gupta Strategist hoe het staat met verduurzaming in het zorgveld en hoe de verduurzaming kan worden versneld. 
  • Gaan we in gesprek met duurzaamheidsexperts Jolanda Schreuder van Menzis en Esther Willems van coöperatie VGZ. Zij vertellen over de verduurzamingsstrategie van hun zorgverzekeraar. Waar komt dat overeen, waar verschilt het en waar trekken ze samen op?
  • Zal een gesprek plaatsvinden tussen een zorgverkoper van een zorgaanbieder en een zorginkoper van de zorgverzekering. Wat betekent het duurzaamheidsbeleid van de zorgverzekeraar in de praktijk? Welke tips en tricks zijn er om duurzaamheid mee te nemen in het inkoopproces? En waar kan samenwerking ons verder brengen?

Tijdens de Q&A is er ruimte om vragen te stellen aan de sprekers. Via de chat kun je jouw eigen voorbeelden delen met andere deelnemers en netwerkcontacten opdoen.

Via dit formulier kan je je aanmelden. Deelname is gratis. Een dag van tevoren ontvang je per e-mail een link.

Voor wie: Bestuurders, zorgverkopers, zorginkopers, duurzaamheidsprofessionals, zorgprofessionals, managers en anderen  die voor of in de zorg werken.
Datum: Dinsdag 5 juli van 16.00 tot 17.00 uur

Uitnodiging webinar 5 juli 2022 met als onderwerp Verduurzaming van de Zorg door Groene Zorginkoop
Beeld: ©VWS
5 juli 2022 16:00-17:00 uur